Mer info

Jobba hos oss

Därför Databyrån

Om du vill jobba inom IT där du verkligen kan göra skillnad för andra människor. Vi är ett "litet" företag där allas röster hörs och inställningen till förändring positiv. Dina idéer är redo att tas emot!

  • Vi gör skillnad
  • Arbetsglädje
  • Gemenskap
  • Jobba med modern teknik
  • Stabil arbetsgivare sedan 1965

Verktyg & metoder

Vi utvecklar ProSang för framtiden.

På Databyrån försöker vi hela tiden jobba på rätt sätt. För att säkerställa att vi gör rätt saker jobbar vi agilt i nära kontakt med kund. För att minimera antalet fel tillämpar vi bland annat parprogrammering, testdriven utveckling, kontinuerlig integration och automatiserade tester. Vi försöker använda de bästa verktygen vi kan hitta, vilka idag inkluderar Java, JBoss, Git, Maven och Jenkins. För att utveckla medarbetarnas kompentens har vi bokcirklar, programmerarklubbar och "Google Fridays". Vi är prestigelösa och hela tiden nyfikna på nya tekniker och metoder som kan hjälpa oss arbeta mer effektivt eller kan göra arbetsplatsen enklare, trevligare och roligare.

Medarbetare tycker

Robin Elmersson

Systemutvecklare

Att jobba på Databyrån är att utvecklas. Med varje ny medlem i teamet kommer nya infallsvinklar som inspirerar och stärker både mig som utvecklare och vår produkt. Bli en del av vårt team du också!

Ingela Johansson

Projektledare & Kvalitetsansvarig

Jag är projektledare och kvalitetsansvarig, jag håller även utbildning i ProSang för våra användare. Jag trivs med att jobba på Databyrån där personlig utveckling är viktig och det är en arbetsplats med glad och trevlig stämning. Mitt arbete är varierande och jag får träffa mycket folk.

Mats Öberg

Systemutvecklare

Här trivs jag!
Som utvecklare jobbar man i en bra kodbas med bra metoder mot ett samhällsviktigt mål. Desutom är kollegorna kompetenta, kunderna svinbra och beslutsvägen genom organisationen kort.

Lediga tjänster

Systemutvecklare Java

I rollen som programmerare/systemutvecklare arbetar du med att bygga ett omfattande system i Java, med höga krav på tillgänglighet och kvalitét. Vi jobbar enligt Scrum, parprogrammerar mycket och självklart testdrivet.

Ett axplock från vår tekniklista är: Java EE7, EJB3, Hibernate och Maven.

Vi vill att du ska vara en engagerad utvecklare, lösningsorienterad och en bra lagspelare.


Webbutvecklare

Databyrån söker nu en erfaren Webbutvecklare för spännande nyutvecklingsprojekt.

Du kommer vara med från början och lägga grunden för webbgränssnittet i vår huvudapplikation. Vi söker dig som är en stjärna på frotendutveckling och som ständigt vill utvecklas tillsammans med kunniga kollegor. Vi tror att du har en passion för snygg design och vill skapa värdefulla lösningar. Du ser system som helheter, där arkitekturen och den rena koden är lika viktig som den snygga designen. Det vi tillsammans skapar kommer leva och utvecklas i många år framöver.

Du är van att jobba i agila team där Scrum eller Kanban använts som metodik.

Vi vill att du har följande kunskap:
JavaScript och Angular JS (Mycket goda)
HTML, CSS (Mycket goda)

Erfarenhet av
Back-end utveckling / REST
Java
JBoss
Agil utveckling

Har du även erfarenhet av ovanstående inom en större applikation med många gränsytor så är det väldigt meriterande.